Διαταγή απόδοσης μισθίου

Μίσθωση – Διαταγή απόδοσης μισθίου

Είτε πρόκειται για μίσθωση κατοικίας είτε για μίσθωση επαγγελματικής στέγης ο εκμισθωτής (ιδιοκτήτης) του ακινήτου έχει υποχρέωση να παραδώσει τη χρήση του μισθίου, ο δε μισθωτής (ενοικιαστής) έχει υποχρέωση να καταβάλλει το μίσθωμα.

 

Σε περίπτωση που ο μισθωτής δεν καταβάλλει το ενοίκιο μπορείτε να κάνετε χρήση της σύντομης διαδικασίας, η οποία ονομάζεται έκδοση διαταγής απόδοσης της χρήσης μισθίου ακινήτου.

 

 

Οι προϋποθέσεις για την εκκίνηση της διαδικασίας είναι δύο:

 

1) Να αποδεικνύεται εγγράφως η έναρξη της μίσθωσης, δηλαδή να έχει καταχωρηθεί στην εφορία μισθωτήριο

2) Ο ενοικιαστής να μην καταβάλλει τα μισθία λόγω δυστροπίας.

Εξώδικο

Αρχικά συντάσσουμε μία εξώδικη διαμαρτυρία -πρόσκληση, η οποία επιδίδεται από δικαστικό επιμελητή στον ενοικιαστή. Η όχληση γίνεται μία φορά και 15 τουλάχιστον ημέρες πριν από την κατάθεση της αίτησης για την έκδοση διαταγής απόδοσης μισθίου Μετά την πάροδο των 15 ημερών, εφόσον ο ενοικιαστής δεν έχει καταβάλλει μισθία συντάσσεται και κατατίθεται στο αρμόδιο δικαστήριο αίτηση διαταγής απόδοσης μισθίου

Εκδίκαση Υπόθεσης

Η υπόθεση εκδικάζεται χωρίς ακροαματική διαδικασία . Η απόφαση εκδίδεται μέσα σε λίγες μέρες. Η εκτέλεση της μπορεί να πραγματοποιηθεί αφού περάσουν είκοσι (20) πλήρεις ημέρες από την επίδοση με δικαστικό επιμελητή στον μισθωτή, αντιγράφου εξ απογράφου με επιταγή προς εκτέλεση.

Εκτέλεση διαταγής

Η εκτέλεση της διαταγής απόδοσης της χρήσης του μισθίου πραγματοποιείται παρουσία δικαστικού επιμελητή, του εκμισθωτή-ιδιοκτήτη ή ακόμη και με την παρουσία αστυνομικού οργάνου, έχοντας στα χέρια τους το απόγραφο και την έκθεση επίδοσης.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ

+30 211 750 2400

+30 693 773 0000

Ή ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΜΗΝΥΜΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τα στοιχεία που μας δίνετε χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την ενημέρωσή σας σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου